SHARE

Brazilian architecture firm Triptyque have designed an office building in Sao Paolo that not only collects rain water, but utilizes a sophisticated filtration and delivery system to irrigate naturally insulating green walls. A maze-like network of water pipes snake up and down the building’s facades, fitted with misters that provide the living walls with freshly recycled rain water.

The project is an ecological experiment aimed at challenging how society deals with water – how it can be collected, recycled, and redistributed with little need for waste or run-off. In addition to the green wall system, a series of planted roofs further mitigate the structures environmental footprint. When the misting nozzles are on full tilt, the building is enveloped in what appears to be a stationary cloud, reinforcing the issue of water conservation in both function and aesthetic.

In 2010, the unique green features won this office building the ‘Built Environment’ award from the Zumtobel Group.