SHARE

Many buildings attempt to establish a sense of place, a sort of integration with surroundings, but this home by Santiago Viale literally becomes the place; an extended appendage of Mother Nature herself. Worn stone walls and a series of green roofs help reinforce the connection to the site. They also act as natural insulators along with the surrounding earth.

5510fad6e58eceb2700003c7_house-in-q2-santiago-viale_casa_q2_arq_santiago_viale_fotos_g_viramonte_204-530x353

The House in Q2 is a subterranean dream home that takes advantage of a sloping site to create interior space that is sustainably protected and emotionally visceral. The home emerges as a flat plane that appears sliced into the landscape and becoming a part of the natural aesthetic.

5510f99ee58eceb2700003c3_house-in-q2-santiago-viale_casa_q2_arq_santiago_viale_fotos_g_viramonte_096-530x353 The home opens up at the bottom of the hill as large sliding doors extend the interiors to the sprawling valley beyond. The kitchen and living areas join the master bedroom at the open end of the home and are given the most generous space, views, and cross-ventilation for passive cooling.

5510faf8e58ece15110003cc_house-in-q2-santiago-viale_casa_q2_arq_santiago_viale_fotos_g_viramonte_210-530x297 5510fbf9e58ece15110003cf_house-in-q2-santiago-viale_casa_q2_arq_santiago_viale_fotos_g_viramonte_369-530x331 5510fc1ee58eceb2700003cb_house-in-q2-santiago-viale_casa_q2_arq_santiago_viale_fotos_g_viramonte_379-530x298 5510fd95e58eceb2700003cd_house-in-q2-santiago-viale_corte1-1-530x233

VIAArchDaily
SHARE